08.11

Суд повністю задовольнив позов керівника і власника «АвтоКапіталу» до колишнього дилера Mercedes-Benz в Запоріжжі про захист честі, гідності та ділової репутації

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя прийняв позитивне рішення по цивільній справі № 331/3723/18 від 08.06.18 за позовом Ярослава Пригари і Таріела Васадзе до ТОВ «Автодім Запоріжжя» про захист честі, гідності та ділової репутації. Всі звинувачення, висунуті колишнім дилером стосовно керівника і власника Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні, визнані такими, що не відповідають дійсності. Суд зобов'язав ТОВ «Автодім Запоріжжя» видалити всі поширені раніше недостовірні інформаційні матеріали з соціальних мереж і розмістити відповідне спростування.

Нагадаємо, що раніше рішенням апеляційного суду була підтверджена правомірність дій Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні по розірванню в 2018 році дилерського договору з ТОВ «Автодім Запоріжжя» в зв'язку з грубими порушеннями екс-дилером умов договору в частині недотримання корпоративних зобов'язань по розкриттю і зміні структури власності.

Після розірвання договору з екс-дилером в інформаційному полі була розгорнута кампанія, спрямована на нанесення шкоди діловій репутації керівника і власника «АвтоКапіталу». Висунуті в ході цієї кампанії звинувачення були бездоказові і повністю не відповідали дійсності. У зв'язку з цим адвокатами керівника і власника «АвтоКапіталу» були подані позови про захист їх честі, гідності та ділової репутації. Рішення суду поставило крапку в цій частині корпоративного конфлікту.

«Ми вітаємо справедливе рішення суду у даній справі, - підкреслив І.І. Іскра, керівник юридичного департаменту Корпорації УкрАВТО - Ми розцінюємо свою ділову репутацію як найважливіший актив, приділяємо пильну увагу її підтримці і будемо і надалі присікати будь-які спроби завдати їй шкоди. Зняття всіх безпідставних звинувачень з керівника і власника компанії ще раз підтверджує правомірність дій Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні стосовно колишнього дилера. Ми працюємо виключно в правовому полі і вимагаємо цього від наших партнерів і дилерів. Всі наші дії спрямовані на забезпечення високих стандартів бренду і захист наших клієнтів від будь-яких ризиків».